Budapest - Róma olcsó repülőjegy

olcsó és akciós repülőjegyek
Budapest - Róma olcsó repülőjegy kereső

Budapest - Róma olcsó repülőjegy kereső

Ha olcsó repülőjegyet szeretne foglalni Rómába, válassza ki a jobb oldali repülőjegy keresőbe, hogy honnan szeretne repülni (Budapest, Bécs, Pozsony) majd adja meg, a "hová" mezőbe, hogy Róma (az első 3 karakter beírása után lenyílik egy ajánló lista a megadott karakterek alapján)

Adja meg hogy oda-vissza (retúr) vagy egyirányú repülőjegyet keres Rómába.

Adja meg az odaút, illetve a visszaút dátumát,

Válassza ki, hogy turista vagy business osztályra keres Római repülőjegyet

Ha átszállás nélküli olcsó repülőjegyet keres Rómába, pipálja ki az „Átszállás nélkül” felirat melletti boxot

Végül válassza ki, hogy hány személyre keres repülőjegyet, illetve, hogy a személyek milyen korosztályba esnek, majd nyomja meg a "KERESÉS" gombot

A repülőjegy kereső több, mint 800 légitársaság ajánlatai között keres.

Róma

Róma az egyik legkedveltebb célpont repülővel a magyarok körében ezért viszonylag sokan keresnek Budapest – Róma repülőjegyet.

Népszerűségét talán történelmi múltjának köszönheti, hiszen Róma ez egyik legfontosabb, ma is létező történelmi város, legyen szó politikáról, sportról építészetről vagy kultúráról.

Mivel Róma kedvelt úti cél repülővel ezért viszonylag sok légitársaság kínál ide repülőjegyet. Róma légvonalban 825 Km-re fekszik Budapesttől, így az átlagos repülési idő Rómába 1 óra 15 perc.

Leszállás Rómában

Megérkezés Rómába repülővel

Bár Rómának 2 repülőtere van, a legforgalmasabb a Leonardo da Vinci Nemzetközi Repülőtér azaz a Fiumicino repülőtér, amelynek IATA kódja az FCO. Bár a repülőtér a belvárostól 35 Km-re fekszik, az egyik legforgalmasabb európai repülőtér (6. legnagyobb), utasforgalma meghaladja a 25 milliót.

A repülőtéren több száz üzlet és étterem várja az utasokat, így, ha csak tranzit városként halad át Rómán, nem fog unatkozni.

Ha a Leonardo da Vinci Nemzetközi Repülőtérre szól repülőjegye, a leggyorsabban a Leonardo expresszel tud bejutni a városba 14€-ért nagyjából fél óra alatt. Természetesen a reptérről mini busszal és taxival is bejuthat Rómába, de mivel a repülőtér 35 km-re fekszik, ezek picit drágábbak.

Róma második reptere a Ciampino Nemzetközi Repülőtér közelebb fekszik a belvároshoz, 15 km-re délre van. A legtöbb esetben ide érkeznek a fapados légitársaságok Rómába, így ha fapados Budapest – Róma repülőjegyet vásárolt ide fog érkezni. Innen érdemes tömegközlekedéssel bemenni a városba, mivel ez a legolcsóbb, de taxival is lehet, ami, az úti cél függvényében 25-35 €-ba kerül.

Róma szállás

Róma szállás

Ha már lefoglalta a Róma repülőjegyet, és még nincs szállása Rómában, vagy éppen pont attól teszi függővé a Római utazást, hogy mennyire olcsó szállást talál Rómában, próbálja ki szálláskeresőnket.

A Róma szálláskereső oldalunkon a legnagyobb szállásfoglaló oldalak ajánlatai között kereshet egy helyen, így nem kell megnéznie több oldalt is az olcsó Róma szállás ajánlat megtalálásához.

Közlekedés Rómában

Közlekedés Rómában

Ha be szeretné járni Rómát, az autót ajánljuk a legkevésbé, mivel az olaszoknak sajátos vezetési stílusa van, elég erőszakosak, nehéz megszokni. A robogó népszerű és gyors, de elég veszélyes tekintve az erőszakos közlekedést.

A leggyorsabb módja a közlekedésnek Rómában a metró, ami viszonylag olcsó 1-1,6 €-ba kerülnek a jegyek, de lehet heti jegyet is vásárolni. Busszal és villamossal is érdemes utazni, napi jegyet már 4 €-ért lehet venni, illetve a heti jegy csak 16 €.

Róma látnivalók

Róma látnivalók

Ha Rómába szól repülőjegye, mindenképpen érdemes 1-2 napot szánni a város látnivalóira, igaz Rómára egy hét is kevés lenne. Rómában számos múzeum, rom épület, tér van, ahol turisták ezrei vannak, nem véletlenül, ugyanakkor arról sem érdemes elfeledkezni, hogy Róma a divat egyik fővárosa is, érdemes sétálgatni a bevásárló utcákon és megpihenni valamelyik igazi hangulatos római kávézóban.

Róma jelképe a Római Birodalomból megmaradt Colosseum, de érdemes meglátogatni a Trevi-kutat, a világ legnagyobb templomát a Szent Péter-bazilikát, a Caracalla fürdőt, ami 217-ben épült

A Szent Péte-batilika mellett érdemes megnézni a Santa Maria Maggiore bazilikát, a Lateráni Szent János bazilikát is, ellátogatni a Capitolium térre, vagy a Navona térre.

Ha kultúrára vágyik ne hagyja ki a Borghese galériát, a Szenátusi palotát, a Nouvo és a Conservatori palotát.

Természetesen, hosszasan lehetne még sorolni a város fontosabb látnivalóit, az biztos, hogy a Rómába foglalt repülőjegyet nem fog unatkozni.

Budapest - Róma repülőjáratok

Budapest - Róma repülőjáratok

Mivel Róma kedvelt úti cél számos légitársaság indít ide repülőjáratokat Budapestről. Közvetlen járatot az Alitalia hagyományos légitársaság, valamint a Ryanair és a Wizz Air fapados légitársaságok indítanak Rómába, így nagyon olcsó repülőjegyet is tud foglalni ide.

Átszállással számos hagyományos légitársaság indít repülőjáratot Rómába: Swiss, Austrian Airlines, LOT, Germanwings, Lufthansa.

Budapest - Róma repülőjegy árak

Budapest - Róma repülőjegy árak

Ha alacsony árú repülőjegyet szeretne foglalni Rómába, érdemes minél előbb lefoglalni, mivel minél hamarabb foglal, annál olcsóbb lesz a repülőjegy ára. Érdemes úgy lefoglalni a repjegyet, hogy a kint tartózkodásba bele esik egy szombat (üzleti utazók ezt kerülik, így kisebbe ezekre a kereslet).

Amikor a különböző légitársaságok repülőjegy árait hasonlítja össze a repjegy találati oldalon, ügyeljen arra, hogy a fapadosok áraiban számos szolgáltatás nincsen benne (fizetés, kiállítási díj, poggyász díj, étel, ital a fedélzeten), így ezekre, légitársaságtól függően változó plussz költségek jönnek rá. Nagy átlagban legalább 10-15 ezer forinttal kell számolni pluszban.

Róma repülőterei

Róma repülőterei

 

  • Leonardo da Vinci Nemzetközi Repülőtér (Fiumicino) FCO) , ha ide szeretne repülőjegyet foglalni, a keresőbe elég, ha a repülőtér IATA kódját beírja: FCO
  • Ciampino Nemzetközi Repülőtér (CIA) , ha ide szeretne repülőjegyet foglalni, a keresőbe elég, ha a repülőtér IATA kódját beírja: CIA