Budapest - New York olcsó repülőjegy

olcsó és akciós repülőjegyek
Budapest - New York olcsó repülőjegy kereső

Budapest - New York olcsó repülőjegy kereső

Ha olcsó repülőjegyet szeretne foglalni New Yorkba, válassza ki a jobb oldali repülőjegy keresőbe, hogy honnan szeretne repülni (Budapest, Bécs, Pozsony) majd adja meg, a "hová" mezőbe, hogy New York (az első 3 karakter beírása után lenyílik egy ajánló lista a megadott karakterek alapján)

Adja meg hogy oda-vissza (retúr) vagy egyirányú repülőjegyet keres New Yorkba.

Adja meg az odaút, illetve a visszaút dátumát,

Válassza ki, hogy turista vagy business osztályra keres new yorki repülőjegyet

Ha átszállás nélküli olcsó repülőjegyet keres New Yorkba, pipálja ki az „Átszállás nélkül” felirat melletti boxot

Végül válassza ki, hogy hány személyre keres repülőjegyet, illetve, hogy a személyek milyen korosztályba esnek, majd nyomja meg a "KERESÉS" gombot

A repülőjegy kereső több, mint 800 légitársaság ajánlatai között keres.

New York

New York a legkeresettebb úti cél nem csak az USA-ban, de az egész Amerikai kontinensen. Sajnos a Malév csődje óta nincsen közvetlen repülőjárat Budapestről New Yorkba, mivel az American Airlines megszüntette közvetlen járatát, ezért csak átszállásos repülőjegyet lehet foglalni ide. New York légvonalban 7 020 Km-re van Budapestről, ami azt jelenti, hogy egy közvetlen repülőjárat nettó repülési ideje 9 óra 45 perc lenne ide.

Leszállás New Yorkban

Megérkezés New Yorkba repülővel

Bár New Yorknak 3 repülőtere van (Newark Nemzetközi repülőtér, LaGuardia repülőtér és John F. Kennedy Nemzetközi repülőtér), a leggyakrabban a John F. Kennedy Nemzetközi repülőtérre, azaz a JFK-re érkezhetünk meg Budapestről, aminek nyolc terminálja van. A városba való bejutás legegyszerűbb eszköze, a taxi, amit egyébként is érdemes kipróbálni, ha a városban jár. Mivel a JFK 25 Km-re fekszik New York belvárosától a taxival való bejutás költsége, úti céltól függően 20-40 dollárba kerül.

Kényelmes megoldás a bejutásra még a minibusz, ami ~20 dollárért visz be minket a városba, de a legolcsóbb kétségtelenül, ha a tömegközlekedést választja, ennek költsége úti céltól függően ~5 dollár körül mozog

New York szállás

New York szállás

Ha már lefoglalta a New York repülőjegyet, és még nincs szállása New Yorkban, vagy éppen pont attól teszi függővé a new yorki utazást, hogy mennyire olcsó szállást talál New Yorkban, próbálja ki szálláskeresőnket.

A New York szálláskereső oldalunkon a legnagyobb szállásfoglaló oldalak ajánlatai között kereshet egy helyen, így nem kell megnéznie több oldalt is az olcsó New York szállás ajánlat megtalálásához.

Közlekedés New Yorkban

Közlekedés New Yorkban

Mivel Budapestről New York-ba hosszú és unalmas a repülőút, kárpótlásul a városban gyorsan lehet közlekedni, ha a vasúttal vagy metróval közlekedik. Ugyanakkor kihagyhatatlan a kényelmes sárga taxi, érdemes legalább egyszer kétszer utazni vele, ha New York-ban jár.

New York látnivalók

New York látnivalók

New York bővelkedik látnivalókba, így ha Budapest – New York repülőjegyet foglalt, mindenképpen érdemes legalább 1-2 napot szánni, hogy megnézze a város hírességeit. Ne hagyja ki az Empire State Buildinget, a Szabadság-szobrot, a Madame Tussaud-ot, a Guggenheim és a Modern Művészetek múzeumát, érdemes sétálni és pihenni a Central Parkban, de az esti életet se hagyja ki.

Budapest - New York repülőjáratok

Budapest - New York repülőjáratok

Ahogy fentebb már említettük New York-ba nincsen közvetlen repülőjegy, miután az American Airlines beszüntette közvetlen Budapest – New York repülőjáratait a Malév csődje után.

Fapados repülőjegyet maximum úgy lehet igénybe venni, ha New Yorkba utazik, hogy a tranzit repülőtérre valamilyen fapados légitársasággal jut el. Ilyen tranzit város például Róma, Varsó, Helsinki, Berlin, Frankfurt vagy London (természetesen ezeken kívűl számos más tranzit városon keresztül el tud jutni New Yorkba, de a felsoroltak azok, ahová fapados repülőjáratok is indulnak Budapestről).

Közvetett repülőjegyet számos légitársaság kínál New Yorkba: Alitalia, Areosvit, American Airlines, British Airways, LOT, Swiss, KLM, Lufthansa, Turkish Airlines, Air France.

Budapest - New York repülőjegy árak

Budapest - New York repülőjegy árak

Ha alacsony árú repülőjegyet szeretne foglalni New Yorkba, érdemes minél előbb lefoglalni, mivel minél hamarabb foglal, annál olcsóbb lesz a repülőjegy ára. Érdemes úgy lefoglalni a repjegyet, hogy a kint tartózkodásba bele esik egy szombat (üzleti utazók ezt kerülik, így kisebbe ezekre a kereslet).

Amikor a különböző légitársaságok repülőjegy árait hasonlítja össze a repjegy találati oldalon, ügyeljen arra, hogy a fapadosok áraiban számos szolgáltatás nincsen benne (fizetés, kiállítási díj, poggyász díj, étel, ital a fedélzeten), így ezekre, légitársaságtól függően változó plussz költségek jönnek rá. Nagy átlagban legalább 10-15 ezer forinttal kell számolni pluszban.

New York repülőterei

New York repülőterei

 

  • John F Kennedy Nemzetközi Repülőtér (JFK) , ha ide szeretne repülőjegyet foglalni, a keresőbe elég, ha a repülőtér IATA kódját beírja: JFK
  • Newark Liberty Nemzetközi Repülőtér (EWR) , ha ide szeretne repülőjegyet foglalni, a keresőbe elég, ha a repülőtér IATA kódját beírja: EWR
  • La Guardia Nemzetközi Repülőtér (LGA) , ha ide szeretne repülőjegyet foglalni, a keresőbe elég, ha a repülőtér IATA kódját beírja: LGA