Budapest - Barcelona olcsó repülőjegy

olcsó és akciós repülőjegyek
Budapest - Barcelona olcsó repülőjegy kereső

Budapest - Barcelona olcsó repülőjegy kereső

Ha olcsó repülőjegyet szeretne foglalni Barcelonába, válassza ki a jobb oldali repülőjegy keresőbe, hogy honnan szeretne repülni (Budapest, Bécs, Pozsony) majd adja meg, a "hová" mezőbe, hogy Barcelona (az első 3 karakter beírása után lenyílik egy ajánló lista a megadott karakterek alapján)

Adja meg hogy oda-vissza (retúr) vagy egyirányú repülőjegyet keres Barcelonába.

Adja meg az odaút, illetve a visszaút dátumát,

Válassza ki, hogy turista vagy business osztályra keres barcelonai repülőjegyet

Ha átszállás nélküli olcsó repülőjegyet keres Barcelonába, pipálja ki az „Átszállás nélkül” felirat melletti boxot

Végül válassza ki, hogy hány személyre keres repülőjegyet, illetve, hogy a személyek milyen korosztályba esnek, majd nyomja meg a "KERESÉS" gombot

A repülőjegy kereső több, mint 800 légitársaság ajánlatai között keres.

Barcelona

Bár Barcelona csak a második legnagyobb spanyol Város, mégis ide többen keresnek Budapestről repülőjegyet. Ennek okán szerencsére több lehetőség is nyílik arra, hogy Budapest – Barcelona repülőjegyet foglaljon. Több fapados és hagyományos légitársaság is kínál Barcelona repülőjegyet.

Barcelona légvonalban 1 520 kmre fekszik Budapestről, így egy átlagos repülőjárat picivel több, mint 2 óra alatt teszi meg a Budapest – Barcelona távolságot.

Leszállás Barcelonában

Megérkezés Barcelonába repülővel

Bár Barcelonában és környékén összesen 3 nemzetközi repülőtér van, a legvalószínűbb, hogy a Barcelona Nemzetközi Repülőtérre fog megérkezni, még a fapados repülőjáratok is ide szállítják az utasokat).

A repülőtér 10 km-re fekszik Barcelona belvárosától, így ha ide szól repülőjegye, viszonylag olcsón be fog tudni jutni a városba.

A bejutás legegyszerűbb módja, ha taxit, vagy mini buszt vesz igénybe, amik a repülőtér mellett sorakoznak.

Picit olcsóbb megoldás, ha a RENFE R2 helyi vonatot veszi igénybe a bejutáshoz Barcelonába, amely fél óránként közlekedik.

Tömegközlekedéssel is utazhat, az Aerobus A1-es vonala közlekedik a repülőtérről a belvárosba.

Barcelona szállás

Barcelona szállás

Ha már lefoglalta a Barcelona repülőjegyet, és még nincs szállása Barcelonában, vagy éppen pont attól teszi függővé a Barcelona utazást, hogy mennyire olcsó szállást talál Barcelonában, próbálja ki szálláskeresőnket.

A Barcelona szálláskereső oldalunkon a legnagyobb szállásfoglaló oldalak ajánlatai között kereshet egy helyen, így nem kell megnéznie több oldalt is az olcsó Barcelona szállás ajánlat megtalálásához.

Közlekedés Barcelonában

Közlekedés Barcelonában

Ha Barcelonába szól a repülőjegye, és van ideje megnézni a várost, a legegyszerűbb, ha felszáll valamelyik városnéző busszal, amelyeket a jól ismert hop-on – ho-off módszerrel lehet igénybe venni. Ezek a buszok, csakúgy mint Budapesten nyitott tetejűek és általában kétszintesek. A buszokon fülhallgatóban mondják végig a főbb barcelonai látnivalókat számos nyelven, így magyarul is.

Ha saját maga szeretné megoldani a barcelonai városnézést, érdemes igénybe venni a metrót, amely a legtöbb látnivalóhoz el tudja juttatni. A TramviaBlau villamos (kék villamos) köti össze az AV Tibidabo metrót a sikló állomással, ahonnan Pazar panoráma nyílik Barcelonára

Barcelona látnivalók

Barcelona látnivalók

Ha Barcelonába váltott repülőjegyet és van ideje a városnézésben, nem fog csalódni, hiszen Barcelona bővelkedik az izgalmas látnivalókban.

Barcelonában összesen 3 sikló közlekedik a város felett, amelyeket érdemes kipróbálni, hiszen Pazar panoráma nyílik ezekről. Talán ezek közül a legérdekesebb a Tibidabo sikló, ami a villamos végállomástól egészen a hegy tetejéig szállítja az utasokat. Ez a leghosszabb sikló és a legnagyobb emelkedésű is. A sikló fél óránként közlekedik és egy jegy 2€-ba kerül.

Ha Barcelonában jár érdemes megnézni a város jelképévé vált, még mindig épülő SagradaFamília-t, a Ciutadella Parkban lévő Natural History múzeumot. Ha már a múzeumoknál tartunk érdemes még ellátogatni Barcelonában a Picasso Múzeumba, a Gaudi Múzeumba is.

Barcelona bővelkedik gyönyörű parkokban, amelyek közül érdemes megtekinteni a következőket: Güell parc, Parc del Palau Reial, Parc de Collserola, Parc Joan Miró, Parc de la Ciutadella, Jardins Verdaguer, Parc de Montjuic,.

A SagradaFamílián kívűl számos érdekes épületet érdemes megtekinteni, ha Barcelonába foglalt repülőjegyet: La Sagrada Familia, Font Mágica, Palau de La Música Catalana, Torre Agbar, Palau Güell, S.E. Catedral Basílica de Barcelona, El sagrat Cor, Església de Santa Maria del Pi, Casa Batlló, La Seu, Arc de Triomf, Camp Nou, Palau Reial Major, Monestir de Pedralbes, Església Catedral de la Santa Creu, Casa Milá, Temple de Sagrat Cor, Hospital de Sant Pau, Las Arenas, Palau de la Virreina, Basilica Santa Maria del Mar, Església de Sant Pau del Camp

Budapest - Barcelona repülőjáratok

Budapest - Barcelona repülőjáratok

A hogy már említettük a Barcelona repülőjegy az egyik legnépszerűbb választás Budapestről, több légitársaság is indít ide járatokat.

A fapados légitársaságok közül a Wizz Air és a RyanAir indít közvetlen repülőjáratokat Barcelonába, de fapadossal, átszállással foglalhat még repülőjegyet az Air Berlin repülőjárataira is.

A hagyományos légitársaságok közvetlen repülőjegyet nem kínálnak Barcelonába, de átszállással repülhet a Swiss, Lufthansa, Austrian Airlines, Alitalia, KLM, Brussels Airlines, LOT, TAP portugalia repülőjárataivel is.

Budapest - Barcelona repülőjegy árak

Budapest - Barcelona repülőjegy árak

Ha alacsony árú repülőjegyet szeretne foglalni Barcelonába, érdemes minél előbb lefoglalni, mivel minél hamarabb foglal, annál olcsóbb lesz a repülőjegy ára. Érdemes úgy lefoglalni a repjegyet, hogy a kint tartózkodásba bele esik egy szombat (üzleti utazók ezt kerülik, így kisebbe ezekre a kereslet).

Amikor a különböző légitársaságok repülőjegy árait hasonlítja össze a repjegy találati oldalon, ügyeljen arra, hogy a fapadosok áraiban számos szolgáltatás nincsen benne (fizetés, kiállítási díj, poggyász díj, étel, ital a fedélzeten), így ezekre, légitársaságtól függően változó plussz költségek jönnek rá. Nagy átlagban legalább 10-15 ezer forinttal kell számolni pluszban.

Barcelona repülőterei

Barcelona repülőterei

 

  • Barcelona Nemzetközi Repülőtér (BCN) , ha ide szeretne repülőjegyet foglalni, a keresőbe elég, ha a repülőtér IATA kódját beírja: BCN
  • Girona-Costa Brava Nemzetközi Repülőtér (GRO) , ha ide szeretne repülőjegyet foglalni, a keresőbe elég, ha a repülőtér IATA kódját beírja: GRO
  • Reus Nemzetközi Repülőtér (REU) , ha ide szeretne repülőjegyet foglalni, a keresőbe elég, ha a repülőtér IATA kódját beírja: REU